Sunday, 9 December 2012

Berehat Sebentar Bersama HN…

Assalammualaikum wbt….

Tamat sudah perlawanan  Semifinal AFF pertama  Malaysia menentang Thailand dengan keputusan seri  1-1. Semoga pasukan Harimau Malaya berjaya dalam perlawanan timbal balik di bumi gajah putih … Bukan pulau batu putih yer…

image

Oklah…Entry kali ni bukanlah berkisar pasal bola…Tapi pasal aku nak mencari pasal dengan korang semua melalui entry yang tiada arah dan tujuan. Walaupun boleh dikatakan sebegitu rupa, tapi sebenarnya masih ada sikit isi sebijik dua.

Oklah, kisahnya bermula dibawah ni….

image

Setiap pemilik google account o gmail mesti boleh dikatakan secara automatik akan ber”link”an dngn Youtube, dan aku dapat email dru utube untuk Monetize kan account aku tu… Tapi ape tu “MONETIZATION”, disebabkan English Education aku Low cerrrrlassss, aku xpaham pon bende ni…Tapi mesti sesuatu yang memberi keuntungan aku rasa.

image

Hah…zaman dah maju, guna Google Translate sahaja kalau tak faham… HAh…kan betul agakkan aku pasal bende ni mesti sesuatu keuntungan untuk aku.. So aku just activekan sahaja bende alah monetization ittewwwww….

Rupanya ada 1 Video aku upload dulu tiba-tiba sahaja lately ni ramai yang tengok.. accehhhhhhhhhhh, nak kene buat Vblog ke lepas ni? hurmmmm… Kalau reti maen guitar, boleh lah feeling2 DIVA beracuostica lagu YUNA..OMG….jgn nk berangan ohGayyyyyyyy!!!! Nak tau video apa yang aku ckap ni? korang boleh tengok kat bawah ni…

MAHA 2010 Serdang Malaysia

hah…Huntunglahhhh Makcik ni famous dah sekarang…hahahhaa.. Korang tengoklah dan Like2 kan skali Video tu ni ohKayyyyy….

Oklah… Kalau korang nak tengok video-video yang lain, bolehlah elawat tu my Channel…gittewwwww!!! badjet Retis… jangan lupa singgah…

Nawza89's channel

….

Jumpa di entry akan datang….

Salam wbt….

p/s: aku rasa semangat Harimau Malaya yang membuatkan aku tiba-tiba rajin nak menghupdate Hikayat ni.

Sunday, 16 September 2012

Ohhh….Emak, Saya Mahu Kawen…

Assalammualaikum wbt…

Memandangkan dah beberapa hari aku tak mengupdate blog, so pengunjung kat blog aku kali ni merudum…arhhhhhh…tidak!!!!!Korang semua adalah duet bagi aku….kene datang gak walaupon aku tak update ape2..sekurang-kurangnya 25 kali sehari!!!! eh…merapu dah aku ni…ok2..korang datang la bila-bila korang suka…aku tak memaksa…hehehehe..

So, disebabkan aku dah kehilangan pengunjung buat beberapa hari ini, so aku nk trolll korang semua dengan tajuk entry yang KEBABOOMmMMMMMmm sikit….baru korang semua nak menjenguk…eh..eh….korang nak pergi mana tu???bagilah baca bagi habis dulu…aku tipu sikit pon korang nak mengajuk…sabarlah sikit. Baca dulu story sedih aku ni dulu….hehehehehe

JAdi sebenarnya aku nak cerita pasal perkahwinan…Pendapat korang semua pada umur berapa rasanya untuk seseorang itu berkawin? atau ia bergantung kepada keuwangan yang mencukupi atau alasan retis-retis gitu tunggu datang seru?Bagi aku pula, aku pun tak tahu pasal calon pon tak hadooo lagi ni, tapi kalau-kalau korang ada kenalan yang bersesuaian dengan aku bolehlah kenal-kenalkan. Tak pun kalau diri sendiri pon boleh juga.. Kita chating2 dulu, whatsapp2 juga dan ym2 skali…ehhh!!

Citer dia camni lah…Bulan ni sahaja, ada dua kenduri kawen member yang aku hadiri. Itu yang aku hadiri, belum yang aku tak pergi. Belambak…..HAhahaha..Dah jodoh diorang, so semoga berkekalan ke akhir hayat kepada semua kawan-kawan yang dah mendirikan rumah tangga tu…So perasaan bila datang ke kenduri kawan-kawan tu kadang-kadang akan menyebabkan perasaan kita ni tertanya-tanya bila lah pula giliran kita ni??Dengan calon yang tak ada lagi ni…OHMyyyyyyyy….kusut kepala bila pikir benda-benda macam ni.

IMG_20120901_131917

Kat atas ni time aku datang kat majlis Mira…member aku masa sekolah kat jelai dulu..

IMG_20120909_132048

Ni pula time aku hadiri majlis salah seorang member baik aku, JAmil…

Jadi bila datang kenduri kawan-kawan ni, selain kita meraikan kawan yang menjadi raja untuk satu hari ini, time ni juga kita berpeluang jumpa dengan kawan-kawan yang lain. HAh…dah macam reunion dah raso eh…maso tu lah bersok sek sok sek….. “eh, ado lg kau ni?, keje mane skang?, eh dah cerai dah??~~bila arwah bdak tu?? hah!! bapak kau kawen lagi????tetttttttttttttttt” hahaha..lebih kurang macam tulah borak eh…hahahaha. semua tu rekaan semato-mato…hahahaha

20120909_134646

20120909_134931

oklah..setakat ni je entry kali ni… conclusionnya sementara kita masih bujang ni “JOM KITA ENJOY!!!!, sambil buat gaya gedik Nora Danish masa masih Virgin….

Salam wbt…

p/s: Kadang-kadang terpikir nak cari kerja lain….

Wednesday, 12 September 2012

OK Jer Dengan ZALORA!!!

Assalammualaikum wbt….

Sebelum aku mulakan hikayat untuk kali ini, aku rasa bagi sesiapa yang belum lagi membaca entry mengenai ZALORA sebelum ini, haruslah baca dulu entry tersebut kerana boleh dikatakan entry ini adalah kesinambungan entry sebelum ini… Nak tau entry yang mana, korang klik je link aku sediakan dibawah ni.

<Terjebak Dengan ZALORA>

Bagi yang sudah baca, bolehlah meneruskan membaca entry ini.Mengenai barang yang aku order di ZALORA pada weekend yang lepas sudah tahu nasibnya. PAda mulanya memang aku berserah je sama ada dapat atau tidak barang aku tu. Berdasarkan pembacaan aku di beberapa blog yang bercerita mengenai ZALORA memberi aku pelbagai tanggapan. Ada yang dapat barang, tapi menunggu lama. Ada yang dapat barang on-time dan ada barang yang diterima katanya tidak seperti yang di order.

Sebab musabab aku mencuba nasib di ZALORA ni aku rasa tak perlu diceritakan lagi, pasal aku dah bagi tahu di entry terdahulu. Jadi aku tiada lah letakkan harapan yang tinggi untuk barang aku tu sampai on-time iaitu 3 hari bekerja memandangkan ramai yang kata parcel masing-masing selalu sampai lewat. Tetapi tidak disangka, kasut yang aku beli tu sampai lebih awal iaitu pada hari selasa. Mungkin rezeki aku kot ZALORA tak buat hal…dan rasanya tak perlu aku bercerita panjang pasal aku rasa korang mungkin nak tengok gambar-gambar sahaja kan…

20120909_142955

Ini merupakan luaran parcel yang dihantar..Menggunakan GDEX sebagai currier penghantaran.

20120909_143028

tarraaaaaaaaaaaaaaaa…..eh…berapa banyak kotak lah?????

…………………………………………

20120909_143108

hah..ni baru betul…..hah..samakan dengan gambar pada entry lepas? bolehlah….

20120909_143945

Gambaran lebih dekat….oklah, kasut murah jer…

20120909_143644

Dan setelah dicuba….memang suit dengan kaki aku…dah boleh pakai buat pergi kerja…

hah….nilah kasut yang aku beli secara online di ZALORA. Memang terbukti yang ZALORA menepati janji dengan penghantaran yang sempurna dan pada masa yang ditetapkan. barulah kena dengan tema hari kemerdekaan negara, “JANJI DITEPATI”….tettttttttt!!!!!

Setakat ni entry untuk kali ini…. korang doakan entry akan datang aku berjaya mendapatkan idea untuk buat contest…

Salam wbt…

p/s: kalau boleh perbanyakkanlah diskaun dekat barang-barang yang lain. Ini 50% diskaun untuk barang merapu jer…

 

Sunday, 9 September 2012

Setelah 4 Bulan Tak Bertebas...

Assalammualaikum wbt...

Entry yang simple kali ni, just hanya nak tunjuk rambut baru jer...Betul, dah hampir 4 bulan rasanya tak bertebas rambut kat kepala ni. Pergi interview hari tu pon main sebat je dengan rambut panjang. Dulu masa belajar, bukan main dapat tips2 masa finishing skul, kalau pergi interview rambut kene pendek, itu kene kemas, ini kene kemas n bla bla bla.....Sampai raya dengan member hari tu pon member aku siap tanya, ko bleh keja plak dngan rambut panjang ni????hehehehe.. Tu namanya rezeki...

Bukan aku sengaja tak nak potong, tapi memang tak ada masalah nak pergi gunting. Kalau aku ni, kalau dah pergi satu kedai, kedai tu je aku pergi gunting pasal senang nanti, orang kedai tu dah paham bila kita kata gunting biasa. SO 1 masalahnya, kalau aku balik kg, kedai ni kadang2 tak bukak dan contohnya  hari ni brader ni bukak malam je, lepas tu boleh tahan ramai pelanggan tadi...Boleh kata sejam lebih gak aku menunggu, tapi sabr jelah...kalau rak sebar entah bila lah aku nak tebas lalang atas kepala ni...dah rasa berat je bila berjalan....

Oklah, tak nak citer panjang kat entry ni, pasal jap lagi nak cerita pasal ZALORA yang aku penah cerita pada entry terdahulu.... korang tengok rambut je..jgan comment pasal muka...pasal ni entry pasal rambut okehhhhh...

20120908_220315

(Gambar Sebelum)

20120909_000219

(Gambar selepas)

Ok..jumpa entry lain nanti yer...

Salam wbt...

p/s: tadi tengok kat depan mata sendiri sorang isteri ni rampas handphone masa suami dia ngah sebok beborak ngan pompuan len kat tepi rumah die...hahaha..aku ngat sapolah tdi berada ni beborak dlm tepon...sian aku tngok bini dia, siap jerit "jangan ganggu Laki aku lagi"

Friday, 7 September 2012

Orang Korea Bace blog aku…

Assalammualaikum wbt….

Sebenarnya aku tak ada point pon nak huraikan tajuk diatas… Dan mungkin ini merupakan entry yang paling pendek aku buat. Serius weh ado org korea bace entry ni…x caye tngok gambar kat bawah ni…

image

HAhaha…Saje je buat gempak, padahal xde ape sangat pon. Tapi korang percaya tak yang aku tahu sapa yang tengok tu…pasal dia bukak melalui FB link aku tu. So orang yang bukak hikayat ni aku dah boleh agak sape…sekarang dah jadi warga Seoul dah…Bangge jadi kawan korang..hehehehe

OKlah….chow…

Salam wbt….

p/s: korg kat sana sedut betul-betul ilmu polimer tu, terutama winding proses…serius keje teruk giler part tu weh…kalau dah pandai, bleh jalankan polimer yg tak terjalan lg 2…

 

Thursday, 6 September 2012

Suasana Di Hari Kerja

Assalammualaikum wbt…

Memandangkan hari ini aku terlalu kenyang makan malam tadi berlaukkan tomyam campur, so aku dah tak ada idea untuk mendapatkan topic yang sesuai untuk entry kali ini. Dan bersesuaian dengan tajuk entry ini, mungkin aku lebih banyak merapu untuk kali ini berbanding pengisian daripada sudut rohani….*urmmmmmmangai, dah mcm nk beceramah. Oklah, korang baca sahaje, kalau nak rasa mengisi ruangan komen kat bawah ni, dipersilakan memandangkan dah lama tak ada orang mengomen kat blog aku ni. Mungkin aku akan buat contest nanti untuk para pengomen untuk blog aku…hahaha…

Oklah…aku share sikit cerita aku kat tempat kerja. Memandangkan aku ni kerja kilang, so memang hari-hari melepak engan operator dan technician kat dalam line tu. Adalah juga engineer, tapi aku rasa lagi seronok lepak dengan operator-operator, mungkin pasal si engineer kat sana sentiasa sibuk dengan kerja masing-masing. Aku ni baru lagi, so tak adalah sibuk sangat.

Semasa training, aku belaja pasal production lain, tetapi bila dah masuk line, apa yang dijanjikan bertukar 360… Tapi aku masih cool jer, pasal bagi aku mana-mana pun sama pasal aku baru lagi. Orang yang bertanggung jawab menentukan aku dimana ialah Mr GAn. Mr GAn telah meletakkan aku di bawah penjagaan seorang Engineer yang seniority nya dalam line tu dalam sebulan. Tapi pengalam dia memang terbaiklah. Kira mamt sorang ni jadi mentor akulah.

Aku diletakka di bahagian winding prismatic, dan permulaannya aku memang tak ada idea sama ada susah atau senang. Pasal proses aku rasa tiada masalah pasal semasa training dah diajar sedikit sebanyak. Tapi malangnya, 2 3 orang engineer kat situ bila tahu sahaja aku masuk line winding, terus diorang menggeleng. Dan paling mencuwak kan aku, mentor aku ni sendiri cakap kenape aku pilih bahagian paling banyak problem dan dia umpamakan aku ni dah macam korek kubur sendiri. Walawehhhhhh…belum start apa-apa dah bagi impression buruk kat aku????

uhhhhhh….Walaupun sedikit cuak, tapi mentor aku tu cool..Beza umur dengan aku pun tak jauh beza. Dan yang paling aku kagum dengan dia ni, dia tak kedekut ilmu, dan aku rasa apa yang dia tahu dia kongsi dengan aku. Dan bonusnya ada kat dia ni, dia fasih berbahasa korea…demnnnnnn!!!terkejut aku bila tengok dia n member dia lg sorang selamba je beborak dngan mamat2 mamat korea kat samsung tu. Memang aku tabiklah…*kalau mcm ni, layan Running Man pun tak payah tengok subtitile.

Dan semalam aku mendapat berita yang agak mengejutkan aku dari mentor aku ni….dia kata minggu depan dia dah blah g compony lain….perhhhhhh…Blank kepale hotak aku kejap… Kalau dia bla, tinggal akujelah engineer untuk bahagian winding tu, dah la aku ni baru lagi… Tapi dia still cool beb..Dia naekkan semngat aku kata aku boleh buat dan dia akan ajar aku apa yang aku patut tahu. Tapi semua tu masih tak dapat mengurangkan sikit pun kegusaran aku.

Dan tadi, Mr Gan dan sorang lagi menager kot tuk line prismatic panggil untuk meeting membincangkan masa hadapan bahagian winding. FYI, sebelum mentor aku incharge bahagian winding, Mr Ragu dahulu pegang tempat ni, tapi disebabkan tak tahan kat tempat ni, dia mohon tempat lain dan jadikan mentor aku sebagai pewaris dialah. Dan Mentor aku pula nak wariskan line winding ni dengan aku pulak….O.M.G…Terkezut Mak Jemah YuOllzzzzz….

Disebabkan mentor aku nak belah, so Mr Gan pannggil semula Mr Ragu untuk masuk semula ke bhagian winding semetara. Dan Mentor aku pula mendelaykan resignation dia sehingga 21 hari bulan pasal ada mentor kat korea minta dia bersabar dahulu, dan tunggu dia datang ke malaysia. Dalam meeting ni, Mr Gan mintak bantuan mentor aku sebelum dia berhenti,  mntak diajarkan aku pasal winding, dan apa yg perlu aku tahu pasal aku masih baru lagi. Segalanya akan diletakkan ke bahu aku selepas dia berenti.  Dan Mr GAn turut mintak aku belajar dengan pantas pasal banyak perkara yang perlu aku catch up sebelum mentor aku ni bla.

So mulai sekarang aku kenalah mengorek segala ilmu yang diberi sebelum mentor aku bla. Aku kena belajar buat report, familiar dengan semua jenis defect dan system yang digunakan. Tapi aku cuba jadikan ini sebagai cabaran untuk aku menimba pengalaman yang mungkin akan berguna untuk hari yang mendatang.

Semoga hari ini lebih baik dari hari semalam, Hari esok lebih baik dari hari ini, dan Hari yang mendatang lebih baik untuk aku dan anda semua untuk memburu kejayaan.

Setakat ni untuk entry lewat malam. Insyaalah kita jumpa di entry akan datang.

Salam wbt…

p/s: tetiba dapat idea nak buat entry berdasarkan comment kat blog..hahahaha

Wednesday, 5 September 2012

Memasuki Alam Pekerjaan (Samsung SDIEM)

Assalamualaikum…

Entry ini bukanlah tutorial untuk mereka-mereka yang ingin mendapatkan tips untuk mendapatkan pekerjaan, tapi ianya lebih kepada perkongsian mengenai pengalaman aku mendapatkan pekerjaan.

Seperti semua fresh graduated, adalah menjadi satu kemestian dalam setiap diri masing-masing  sama ada mereka sudah bersedia untuk bekerja, adakah boleh bersaing untuk mendapatkan kerja dan adakah akan menjadi penganggur untuk jangka masa yang lama. Sebegitu juga aku, memang risau kalau aku gagal untuk mendapatkan pekerjaan dengan cepat selepas tamat belajar. Cepat bagi aku bermaksud, aku haruslah mendapatkan pekerjaan sebelum hari convocation.

Jujur aku nyatakan, aku bukanlah boleh dikategorikan sebagai pelajar yang bijak. Diantara kosmate aku semua pon, aku rasa aku antara yang terkebawah resultnya. Disebabkan oleh faktor itu, aku merasakan peratusan untuk mendapatkan kerja amatlah sedikit kalau nak dibandingkan rakan yang lain. Dan aku memang berazam aku sebat apa-apa sahaja kat depan mata. Mana yang dapat, akan aku pergi juga walaupun gaji tak banyak, pasal aku sedar yang aku tak boleh nak demand lebih dngan result yang aku ada dan juga status aku sebagai fresh grad yang tak mempunyai pengalaman kerja yang lama.

Interview pertama aku pergi semasa di UPM. Itu pun semasa career fair yang berlansung disana. Semasa interview tersebut, aku dikehendaki menjawab soalan yang boleh dikatakan macam soalan final exam. Aku mengambil masa hampir sejam juga untuk menjawab semua soalan itu. selepas itu barulah sesi interview.

IMG_20120526_183932

Interview kedua aku pula kat SONY bangi. Itu pun sekadar walk-in interview, dlm 5 6 min jer. Memang aku rasa aku tak dapat, pasal aku pun tak tahu apa yang aku cerita masa interview tu. Tapi aku jadikan itu sebagai pengalaman untuk aku tambah baikkan pada interview akan datang.

Semasa final exam pula, aku mendapat tawaran interview yg ke 3, di senawang. Memang kilang tu aku memang nak sangat kerja kat sana. Semasa sesi interview, aku dapat merasakan kali ini aku perform better dari sebelum ni. Tapi aku still gagal untuk memenangi hati interviewer untuk mndapatkan kerja disana.

Semasa bulan ramadhan, aku mendapat satu panggilan untuk 1 program dngan kerjasama JPM. Selepas selidiki dan berbincang ngan ada sorang member aku ni, aku rasa baik aku join sahaja. Sekurangnya dapat juga allowance selama 8 minggu program tersebut. Boleh juga dapatkan duet untuk berkonvo nanti. Hari-hari aku dan member ulang alik dari n9 ke KL untuk join program tu.

20120806_15275520120806_15273520120806_13123520120802_091237

*gambar di atas untuk kursus GCAP yg sempat aku join seminggu..kat sana jumpa kosmate yang lain pon turut sama join program tersebut.

Mungkin berkat kesabaran aku n member, kitorang dapat panggilan interview bersama di SAMSUNG SDIEM seminggu selepas kami join program G-CAP di KL. Seingat aku interview dijalankan pada hari jumaat di SAMSUNG SDIEM Taman Tuanku Jaafar, Senawang. Mungkin ini rezeki kami, aku dan member diterima untuk bekerja di samsung setelah pihak SAMSUNG SDIEM call 3 hari selepas interview.

20120826_01133120120809_185200

So sekarang, aku jadikan SAMSUNG SDIEM sebagai titik permulaan untuk aku melayari alam pekerjaan.MUngkin aku akan bekerja lama disini untuk menimba pengalaman, dan mungkin juga sampai ke anak cucu jika masih relevan aku bekerja disana.

So, kesimpulannya aku terpaksa doublekan usaha aku berbanding rakan-rakan yang result jauh lebih tinggi dari aku. Antaranya, rajin pergi ke career fair, kalau ada interview jangan lepaskan peluang, drop resume ke compony-compony berhampiran (tidak memilih sama ada compony famous or tidak) dan yang paling penting tidak memilih pekerjaan. Just grab apa di depan mata. Kalau korang rasa nak memilih, kenalah cerminkan diri dahulu, dan kalau sudah pasti anda layak untuk demand or memilih pekerjaan yang sesuai dengan qualification korang, just go on…Semua ada hak untuk memilih untuk menentukan masa hadapan masing-masing.

Oklah. Aku rasa aku dah terlebih type ni. Ingat nak buat simple entry jer. Tapi itulah, bila dah start menaip, bukan main seronok menggoreng. Jumpa di entry akan datang. Esok kejo poik..

Salam wbt.

p/s: Aku rasa lepas ni nak buat entry pasal rumah sewa aku nilah…

Monday, 3 September 2012

Aidilfitri 2012…

Assalammualaikum wbt…

Kali pertama aku rasa aku kotakan janji aku semalam pasal aku nak update blog malam ni… Kalau tak selalunya dua minggu sekali pun payah untuk aku update. Macam manalah nak jadikan blogging ni sebagai side income. *berangan~~~~

Raya tahun ni, aku cuti sekejap je kalau dibandingkan raya sebelum ni pasalnya pada raya ke-4 aku dah start kerja semula. Pertama kali aku rasa bekerja di hari raya.*urghhhhhhhhh, statement poyo, macam kerja seperti kakak jaga tol pada pagi hari raya pertama. Pasal kerja pula, nanti aku cerita di entry yang lain pula yer. Untuk kali ini aku nak share pasal raya 2012 aku.

Secara ringkasnya semua adik beradik 9 orang balik rumah. So riuh jugalah bila ramai-ramai ni. Lagi-lagi dengan berbelas anak buah aku bila semua ada. Naik rimas aku kadang-kadang. Kalau yang jenis bega-bega ni memang selalu lah aku jeritkan. Untuk raya tahun ni, secara hormatnya status aku bukan lagi sebagai pelajar macam tahun-tahun sebelum ni, tapi bertuahnya aku pasal ada gak insan baik hati bagi aku ang pau raya. Oklah dari tak ado ken..

20120819_100129

20120819_10363620120819_10364920120819_10152820120819_10351520120819_10141220120819_10125420120819_10263020120819_10100620120819_10080220120819_10074820120819_10071120120819_100641

IMG_20120818_182153

20120819_09575920120819_12270220120819_10122020120819_100508

Kat atas ni semua gambar family aku. Ada juga aku beraya ngan kawan-kawan sekampung. Tapi tak banyak gambar yang aku ambil. So bolehlah korang tengok gambar kat bawah ni. Manalah tahu ada kakak dan adik-adik nak berkenalan dengan salah seorang.

20120819_22522220120819_23525920120819_23084320120819_233352

Di akhir kata, walaupun agak terlewat sikit aku nak juga Mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua kaum muslimin dan muslimat yang membaca Hikayat Nawza ni dan juga selamat menyambut Hari Kemerdekaan Negara kita Malaysia yang tercinta untuk kali yang ke 55.

oklah, setakat ini entry untuk kali ini…Nantikan entry-entry aku yang akan datang. Mungkin pasal kerja baru aku pula…

Salam wbt…

p/s: hopefully gaji bulan ni aku boleh menyimpan sikit….

Nuffnang Sepantas Kilat…

Assalammualaikum….

Ini merupakan entry sebelum aku tido… Saja nak share kegembiraan ati ni. Masalah pasal burung biru yang aku updated siang tadi dapat diselesaikan dengan bantuan cik zulaikha. Dan ada satu lagi ialah status glitterai aku ngan nuffnang. Sesiapa yang berblogging dan menggunakan nuffnang sebagai medium pengiklanan mesti faham dan tahu apa pentingnya status glitterati tu.

So, siang tadi aku check status aku dah berubah kepada non-glitterati members. So dengan serta merta aku menghantar ticket aduan kepada nuffnang minta dipulangkan semula status tu. Dan baru tadi aku check tengok status Glitterati sudah dipuangkan…yahooooo…tq nuffnang kerana pantas mengembalikan status itu…

image

Jumpa di entry akan datang yer..mayB pasal raya 2012 pula…

Salam wbt…

p/s: alhamdulillah…selesai sudah beberapa perkara..

Sunday, 2 September 2012

Masalah Dengan Burung Biru…

Assalammualaikum wbt…

Entry kali ni aku nak mntak bantuan korang yang menggunakan perkhidmatan burung biru ataupun yang tahu macam mana nak perbetulkan masalah besar yang aku tengah hadapi ni.

image

Masalahnya, sebelum ni aku menggunakan id twitter yang lain. Semenjak aku menukar kepada @akulah_iwan , aku dah tak tahu macam mana nak ubah link kat gambar burung ni pasal dah lama dah letak si burung biru ni. Kepada sesiapa yang pakar dengan html ke, ape2 yang berkaitan dengan bahasa perkomputeran ni harap boleh membantu aku. Aku dah try cari kat html dlm dashboard blogspot aku tu, tapi tak juga jumpa….

Hopefully ada insan2, yang dapat membantu aku selesaikan masalah yang dah bekurun aku hadapi ni. Ok…Chow dulu….

Salam wbt…

p/s: jgn korang follow pula buat masa ini melalui burung biru 2, aku pun tak tahu sapa punya account…

Saturday, 1 September 2012

Terjebak Dengan ZALORA...

Assalammualaikum wbt…

Zalora???jgn tipulah kalau korang tak pernah dengar nama ni. Kalaulah betul korang tak pernah dengar pasal zalora ni, mungkin rumah korang tak ada tv, tak pun channel TV3 tu. Bersepah iklan-iklan dia kat tv dan juga kat website. kalau korang tak ingat atau buat-buat tak ingat, nah aku tunjukkan video iklan tu kat bawah ni.

Secara ringkasnya ZALORA ni merupakan website untuk membeli belah secara online. Bukan untuk wanita sahaja, tapi juga termasuk lelaki dan kanak-kanak. Tapi seperti biasalah, kalau dah secara online ni, kenalah berani menanggung risiko ketidak sampaian barang ni. Kalau korang try google pon akan jumpa, dah memang ada bloger yang dah update kat blog dorang dan katakan dia sudah tertipu. So itu ikut kebijaksanaan dan keberanian seseoranglah.

Memandangkan aku ada 1 kad bank mastercard yang di dalamnya ada balance lebih kurang RM50, So aku trylah purchase 1 product kat ZALORA ni. Sebenarnya kad aku tu dah patah dan kalau aku nak dapatkan kad yang baru aku kene bayar RM50 untuk penggantiannya. So, untuk menghabiskan baki yang masih tertinggal, aku tryjelah kat Zalora ni. Klik….klik…klik…. adelah kasut yg beharga 40 hengget,,,bodoh2 je kasut dia aku tengok. Katanya dalam tiga hari bekerja sampailah kasut tu. Kalau tak tertipu, bolehlah aku jadikan tu kasut aku pergi kerja…

image

Lebih kurang macamnilah kasut dia….hahahaha..

Ok…chow!!!!

Salam wbt.

p/s: cantik ke tak, pakai kat kaki jugak…sampai tempat kerja masuk dalam loker.

Sunday, 26 August 2012

Ramadhan 2012

Assalamuallaikum wbt…

Mesti korang pelik apasal aku updated benda yang dah lama lepas. Dah masuk syawal baru aku terhegeh-hegeh nak update pasal ramadhan…. Oklah, bukan ape, hari tu aku xde masa nak update pasal buffet ramadhan yang aku dan member-member aku pergi masa bulan puasa hari tu. Kalau korang baca entry aku sebelum ni mesti tau yang aku ada update blog tuk promote tempat tu. So akhirnya aku berjaya juga mendapatkan discount 50% untuk 5 orang. Tak perlu nak cerabeh banyak-banyak, aku update gambarnya sahajalah pasal lepas ni aku nk citer pasal raya pula…

20120807_19553220120807_19263520120807_19261220120807_19180720120807_19175720120807_192046

20120807_19573020120807_21135020120807_21240720120807_21131920120807_21242020120807_212332

Ok jumpa di entry Raya selepas ini….

Salam wbt…

p/s: internet pakai plan hari2 jelah..nanti dah berduet baru aku masuk unifi terus umah sewa ni…

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons