Thursday, 28 April 2011

Konsert Percuma Untuk Semua Peminat SUJU

Salam...

Entry kali ini just nak heboh2 kan mngenai kumpulan yg agak famous dan ofcoz kegilaan ramai anak2 muda terutamanya perempuan lah..sapa lagi kalau bukan SUJU..atau dikenali sebgai Super Junior... Rasanya baru sahaja kumpulan ni datang buat konsert di Bukit Jalil beberapa bulan yang lalu. Tapi bezanya sekarang kita boleh tengok konsert diorang PERCUMA sahaja wei. Tak perlu nak beli tiket yan g beharga RM200 ke RM300. Betul!!!korang xpercaya ke? boleh baca maklumat yang leih lanjut di bawah.

Sebelum tu, kepada yang tak familiar dengan fenomena SUJU bolehlah tengok video lagu semasa konsert dorang di jepun tahun lepas.Super Junior M Adakan Konsert Percuma Sempena Himpunan Sejuta Belia 28 Mei Ini

PUTRAJAYA, 27 April (Bernama) -- Kumpulan muzik terkenal dari Korea, Super Junior M, akan mengadakan konsert percuma pada 28 Mei ini sempena Himpunan Sejuta Belia di sini.

Menteri Belia dan Sukan Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek berkata konsert itu bertujuan menarik lebih ramai belia menyertai sambutan yang akan berlangsung dari 27 hingga 29 Mei.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada majlis prapelancaran tiga segmen sempena sambutan tersebut iaitu Segmen Modal Insan, Segmen World Youth Fantasy dan Clash of the Bands, di sini Rabu.

Menyentuh segmen-segmen tersebut, Ahmad Shabery berkata di bawah Segmen Modal Insan, sebanyak 26 aktiviti dirancang termasuk khutbah Jumaat khas, Karnival Angkatan Tentera Malaysia, Karnival Polis Diraja Malaysia, Pesta Buku/Majalah dan Festival Amal Islami.

"Seramai 1,500 anggota tentera dan 500 anggota polis dijangka melibatkan diri dalam segmen ini, tidak termasuk jumlah anggota yang akan bertugas di setiap lokasi acara.

"Tadarus al-Quran berkonsepkan 1Ayat 1Quran 1Belia juga akan diadakan di mana ia melibatkan 6,326 peserta dan setiap peserta akan membaca satu potongan ayat al-Quran secara serentak. Jadi dalam masa tujuh minit seluruh ayat daripada al-Quran itu dapat digemakan," katanya.

Ahmad Shabery berkata bagi Segmen World Youth Fantasy pula, sebanyak 14 acara akan dijalankan termasuk pameran komputer dan elektronik, pameran kereta klasik dan vintaj, pameran hartanah dan perhiasan, pertandingan foto dan video, snuker 72 jam, pertunjukan tiga dimensi di bangunan pada waktu malam dan fiesta belia berbasikal.

Beliau berkata Segmen Clash of the Band pula merupakan kesinambungan daripada program yang dianjurkan sebelum ini, yang mana kumpulan muzik dari seluruh negara dijemput menyertainya dan pertandingan akhir akan diadakan pada 29 Mei.

Program yang diatur untuk sambutan tersebut bukan untuk berhibur semata-mata, sebaliknya mampu membuka minda, meningkatkan kreativiti, dan menambahkan ilmu pengetahuan dalam usaha pembangunan modal insan pada kalangan belia, katanya.-- BERNAMA

2 comments:

irahehe said...

owhhh.ni kump super junior M ni. bukan yang penuh punye. tapi just lam 6 orang camtu jer.. btw, thanks for the info. :)

Nawza said...

aah..SUJU M jer.. Tapi rasanya 6 orang ni pown dah boleh buatkan 1 putrajaya jem...

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons