Saturday, 12 February 2011

.::LEBIH MUDAH DENGAN WINDOWS LIVE WRITER::.

SALAM…

HAI SEMUA..HARI NI AKU NAK SHARING DENGAN KORG SEMUA CARA2  AKU UPDATE N3 DENGAN LEBIH MUDAH. Dulu aku kalau nak update n3 mesti kena tunggu ada talian internet. so bila aku balik kg, tak dapat r aku update dan kadang2 time duduk kat kg lah idea dtg mencurah2, tapi bila tiada internet aku simpan jelah dalam kotak fikiran nie sahaja dulu. dan pasti idea 2 akan lupus dalam kotak fikiran sebelum sempat aku update n3 tu.

Tapi kali ini, aku bleh sahaja menulis tanpa menunggu line internet, kerana dengan hanya menggunakan Windows Live Writer, aku boleh membuat draft ataupown n3 yang terlintas dalam fikiran aku tanpa tangguh2kan atupown simpan didalam memory fikiranku, dan secara tak langsung memory aku xlah penuh pasal bnyak lagi pekara lain yang perlu aku simpan didalam kotak fikiran.

image

Bila ada sahaja line internet, aku hanya tinggal publish sahaja draft yang telah aku siapkan 2, dan kerja2 ini lebih mudah. aku percaya ramai blogger yang telah menggunakan software ini pasalia sangat2 menyenangkan. Dan aku juga dapat tahu pasal software ni pown daripada seorang beloger terkenal (terkenal ke???haruslah.)iaitu bro BEN…hahaha..korg kenal x?? aku xpyah letak link pown xpe pasal korg semua mesti kenal, kalau xkenal bleh mntak link nye di ruangan comment, aku akan bagi yer..hahaha

ok setakat nie jer n3 aku yer…akan aku update dri semasa ke semasa..

salam…

p/s: bosn dengan politik campus, ape kes lah korang nak gaduh sesame sendiri xpaham aku..mcam lah korang boleh bawak tuk mohon kerja nanti. baik korg join kelab n persatuan kos korg 2, ade gak modal masa di interview nanti…mcm kelab IEEE yg macam aku join..promote nmpak???hehehehe

2 comments:

Imzainieyzulkipli said...

mcm susah jek.hehehehe

Nawza said...

Ahlock: susah ke??tpi kalau ko ade internet 24 7, xpayah gune pown ok..mcam situasi aku, slalu xde talian internet..so ble update dulu, bile ade line ternet bleh truss publish draft yg da siap...

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons