Thursday, 13 January 2011

.::UJI BAKAT AKADEMI FANTASIA SECARA ON9::.

Salam...

Tadi terperasan ada someone yg tweet pasal AF9. Dengar khabarnya akan diadakan audition secara on9...wah..betul ke???setelah aku check kat website ASTRO tdi..yup..betul..hahaha.ble tengok gambar dibawah yer..


Hah..sekarang ape macam??sudah percaya ka??bagus2..caye pown... Ape motip Astro buat camtu agaknye yer? hahaha. Aku rasakan lah kan maYB ade kena mengena dengan AJL25 yang baru sahaja lepas beberapa hari yang lalu.. kononnya Af9 nie mayB nak hasilkan artis dripada keluaran Utube macam si Ana Rafali..kenal ke???kalau x kenal meh aku "Tolong Ingatkan EngKAu".
Ofcoz lah semua org kenal sapa dia sekarang (even b4 AJL25 mcam suam2 kuku je) tpi lepas je AJL terus Menggelegak nok..hahaha..semua gara2 perdebatan pasal kemenangan ana montana nie..ulps..sory2...Ana Raffali!!!(mampos kene hamun ngan peminat Ana t) dengarnya ramai kecewa pasal artis kegemaran masing2 x menang, tpi ku tengok pon macam ada something wrong dengan semua persembahan malam 2, n aku rasakan CT sebagai penyelamat kepada kesuraman AJL25... hahaha..so ape2 pown biarkan lah yer..ku malas nak amek port pasal AJL25 nie, anyway Taniah kepada Ana Raffali yer...

Berbalik kepada AF9, mayB nak hasilkan artis Utube pastu anta ke AJL lah gamaknye...x pown nk cari Justin BIbir MAlaysia (bak kate kawan aku Ahlock lah, mulut die bleh tahan gak lasser ko tau..sape2 nk kenal bleh la ke page die...)

Aku bukan nak kutuk2 orang yang hantar video dorang nyanyi kat Utube nie yer..kang x pasal2 ramai yang serang aku. FYI aku minat gak ngan lagu2 artis Utube nie, antaranya Caprice n Cikgu Shida (nak jugak,....) hahaha
caprice

Tapi aku x nmpak rasionalnya AF9 nie melalui on9 jer. Aku percaya akan beribu orang yang akan menghantar videonya, so bermakna seluruh dunia akan menonton video tersebut.. Kepada yang suara best 2 gud luck lah.. Tapi sendiri punya ingatlah rakyat Malaysia nie. Dah Tahu suara macam %$*&*#, bleh p audition tanpa segan silu. Inikan pula secara on9.. lagi selamba la post nyanyian dorang nanti. Dan kepada agak2 yang berhajat nak join 2 fikir2kan lah yer pasal takut nanti korang panas telinga plak ngan comment2 kat youtube 2.hahaha.

Sedangkan Siti Nurhaliza yang boleh dikatakan diva 2 pon kene hentam habis2an kat youtube, inikan pula korang yang baru nak bercita-cita nak join realiti tv. Kalau terpilih ke pusingan seterusnya ok lah juga.. kalau x?? Malu pasal korang anto video nyanyian korang kat Youtube 2 akan berkekalan sehingga 7 keturunan n semua makhluk di 7 petala langit n 7 petala bumi yang ada perkhidmatan wifi akan comment kat video korang 2 wei..adush!!!! segan..kalau nk sangat pergi je audition kat tempat2 yang ditetapkan.. Xpayah lah korang nak menyemakkan Youtube 2 dengan video nyanyian merdu korang 2. pasal kalau ko nyanyi anta kat Utube, berjuta jurinye. Kalau korang g sendiri audition biasa 2, ada 3 je..xde lah korang bengang sangat kalau2 kene kutuk..hahaha..

ok lah.. fikir2kan dan renung2 kan!!! nie bukan keje amal yer....hahaha

Salam wbt...

p/s: bukan nak mengutuk, tapi menasihat...huhuhu



6 comments:

cik zulaikha said...

hish. Buat menyemak kat Youtube je. Hampeh btol. Tolong la. dah melambak dah pun artis kat mesia ni. Cukup2 la dengan AF tu..

Opss.. maaf. ter-emo jap.

Ape pun.. ♥ FT!! :)

Nawza said...

@Zulaikha: aah..betul2..tpi xble emo2 sngat..hahaha..wat tension diri jer..kite wait n see jelah sape yg berani mnyahut cabaran AF9 nie..hahaha

bukan photographer said...

juri da sakit telinga nak dengar live..haha

Kama Irahsa said...

muahaha..bab cikgu shida yg xleh blah tu..tul gk, sblm pengkritik komen, org len dh kritik dulu. hehe

Nawza said...

BP : mungkin juga kot??ahahaha..nek menanah dah teling dorang 2...hahaha

Nawza said...

KAma: tau xpe..kat malaysia nie ramai juri2 profesional part time..kamu xnak jadi ke???hahaha

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons