Saturday, 17 April 2010

.::BABY SITTER::.

Salam...


Semalam Nawza ade janji ngan salah seorang akak Nawza untuk menjaga anak kembar die...Dalam pkoi 1 tngah ari tadi die talifon..adeh, Nawza masa tu bru bangun tido..hahaha..dengan bergegasnya Nawza bersiap2 g kerumah kakak Nawza yg berada dkat Presint 14 Putrajaya.

Sebenarnya kak Nawza kata dia adahal sikt kat Nilai n malas nak bawak anak die 2 pasal for sure r t bdak2 2 mnganggu t. Dia nie ada hal skit pasal rumah baru yg dorang bru bli..da boleh duduk da, tpi skang kerja2 nak mendecorate n tacap2 lagi bg lebeh selese kot.hahaha..NAwza pown x pnah g lagi rumah bru dorang 2..

Sampai je rumah kakak kat Putrajaya 2, trus je dorang siap2 laki bini tuk p Nilai. haish, lepas je dorang p mcam bese la si kembar nie, menangis la kejap. si abg 2 cool jerk, tpi si adek plak bising3 sikit..ikut muka Nawza yg ganas nie( ganaz kew??) nk tempeleng jerk, hahaha..tpi Nawza x buat pown.. Garang camane pown Nawza nie, tpi dalam hati ada taman (*adnan sempit c8)..hahaha..So, nak tau apa Nawza buat??? Nawza g dapur amek jer keropok pe tah, bg kembar 2 mkan terus jerk senyap.hahaha..kan senang 2...

nak jaga dorang nie pown kekadang senang jerk..Nawza bukak jerk Astro, tpi xdapat la nak tngok AF ke o pe2 hiburan terkini...tpi Nawza terpaksa la bkak citer kartoon tuk tatapan si kembar 2..haish..macam2 kartoon Nawza tgok ptg 2..antaranya "little Estein, tiger n pooh, dora the eplorer n bnyak lagi"..haish, bosan2 pown layan la jugak..Nawza tngok sampai telelap..sedar2 jerk kembar pown da telelap da..aman c8 dunie nie..

Nawza ngatkan dapat gak lelap lama, tapi malangnya dalam pkoi 4 lebeh 2 dorang da bngun da..abes 1 rumah dorang sepahkan..erm, Nawza malas la nak layan..biar je lah dorang sepahkan..rumah dorang gak..hahaha..biar mama diorag balik t yg kemas... Erm, da ptg pown kaka NAwza 2 x balik2 laie...Hangin btol Nawza, pasal die janji kejap je nak anta barang kat Nilai 2, tpi da ke ptg da, sampai la AF start pown x balik lagi (kantoi plak layan AF)...hahaha..
dalam Pkoi 9 lebeh malam bru lah sampai, haish...bajet bawak balik KFC Nawza heran la sngat..smpai2 je umah ngan muke tesengih-sengih die 2..haish..geram btoi..grrrrrrrrr...

Lepas 2 Nawza lepak2 la jap layan AF 2, lepas penat jerk penat mengutuk2 dorang nyanyi (mcam dorang dngar), Nawza balik kolej..haha..Xtually Kakak nawza 2 ajak p umah die sok pagi, hahaha..x mau nawza de..nak study der..Paper da dekat da mgu depan...Sampai jerk kolej, Nawza pe lagi trus la mengupdate blog nieh..hahaha.. Sekurang2kurangnye de jugak la bnde nak diceritakan..hahaha..

k lah, nie je kot citer yg dapat Nawza hikayatkan tuk hari sabtu/ 17 april 2010 nie..




3 comments:

nur izzah said...

hehehe..pujuk bg mkn je..mmg kurang bakat..praktice ea..hehehe..

nawza_terbaek said...

hahaha...ala, ok r 2..drpda x bg mkan langsung....hahaha

Booty Martinez said...

bestnya ada anak kembar..nanti ade keturunan ko tu nak dapat lagi...hikhik..
bagus pandai jaga budak!

http://sekilass.com

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons