Sunday, 9 June 2013

Walimatulurus & Gathering UPM Classmate

Assalammualaikum wbt…

Kenduri kawin kawan-kawan secara tidak langsung kebiasaannya akan menjadi perjumpaan tidak rasmi antara kawan yang sudah lama tidak bertemu. Jumlah yang sedikit ramai akan membuatkan kita merasakan ia seperti small gathering disamping untuk bersama meraikan rakan yang baru sahaja selamat mendirikan Masjid. Alhamdulillah…..Taniah kepada sahabat kita seorang yang sudah masuk ke alam perkahwinan.

20130608_144736

Tahniah diucapkan kepada Nadzwan dan pasangan. Semoga mahligai yang dibina berkekalan ke anak cucu. Dan mungkin lepas ni akan di ikuti oleh brader baju hijau belang diatas dan bekas roomate nye.. *Sudah berani yer mempertontonkan bakal isteri di khalayak ramai…hahaha

Berbalik kepada cerita tadi, masa kenduri nilah kita akan berjumpa dengan rakan-rakan yang lain. Aku pamerkan hal ini dengan gambar-gambar sahajalah. Malas nak bercerita panjang.

20130608_141736

f20130608_145127

20130608_145442

20130608_144918

20130608_145431

20130608_150100_1

Sudah alang-alang berkumpul baramai-ramai, why not kita buat some activiti bersama-sama. Lagipun bukan selalu berjumpa. Maka setelah mendapat persetujuan semua walaupun ada yang paksa rela maka kami semua move on ke………………………

“Negeri Melaka”

image

Kami semua bertolak ke Melaka sekadar untuk berjalan-jalan. Tapi malangnya bila sampai je ke bandar melaka, masing-masing tak tentu haluan. Dengan ada yang sesatnyelah, tak jumpa parking la dan bla bla bla. Tapi aku dan driver berjaya melaksanakan task yang telah diberikan untuk ke tempat yang ingin dituju.

Korang boleh tengok gambar dibawah….

20130608_18354620130608_183834

Sempatlah “geng2” yang sekereta bersama aku jalan-jalan sebentar di Bandar Hilir. Dapat tengok banggunan-banggunan bersejarah pasal ada dikalangan kami yang 1st time sampai dan jalan-jalan disini. Asyik2 tengok tinggalan kota A-Famosa dalam buku sejarah je, sekarang dah dapat tegok live. Hahahaha. Selain itu dapat juga tengok Iron Man kat sini…betul….kalau tak percaya cubalah ke Bandar Hilir.

Memandangkan ke semua 4 bijik kereta sudah berpecah, maka mereka just decide untuk ke tempat utama yang ingin dituju iaitu….

image

Yeah….disini kami menikmati Ikan Bakar di Umbai. Nama Restoran yang kami pergi ini seperti didalam gambar diatas isitu Ikan Bakar Parameswara. Ini juga merupakan kali pertama aku sampai disini. Seperti biasalah untuk menu kami banyak serahkan kepada golongan wanita untuk memilih. Aku pula lebih kepada menunggu dimeja makan untuk memulakan sesi menyantap.

20130608_204421

20130608_205002

20130608_205014

20130608_205116

20130608_21232220130608_212559

20130608_213134

20130608_213140

20130608_213159

Memang kenyang makan di sini. Harganya pun berpatutan aku rasa. Tidak semahal yang aku sangkakan untuk makans seramai 16 orang. Sebelum ini aku pernah makan di kedai ikan bakar di Bagan Lalang dengan officemate, tapi harga disini 50% lebih murah kalu dikira ikut setiap kepala.

Selepas habis sesi makan-makan, kami semua bertolak untuk pulang ke kediaman. Dan aku pula terpaksa lah driver singgah masuk ke Senawang untuk hantar aku terlebih dahulu. Hahaha. Nasiblah…..

Setakat ini sahaja cerita untuk aku kongsikan mengenai aktiviti kami bersama semalam 8 Jun 2013. Semoga jumpa lagi dientry akan datang.

Salam wbt.

p/s: Korang jangan nak vroom vroom sangatlah…hahahaha

3 comments:

Lyeen De Syifa said...

alahmdullilah..bestnya....seronok sgt dpt jumpa kwn2 kan...

ps: sedpanya kerang tu..:D

Nawza said...

yup...kadang2 berkumpumemang seronok...

nak rase ke? g bli kerang kat pasar, bawak balik umah bakar sendiri...hahahaha

Anonymous said...

next majlis pemilik blog ini pula

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons