Tuesday, 17 May 2011

.::Internship::.

Assalamualaikum…

Ok lah, Aku tak mahu cakapdah berapa lama aku tak update entry kat hikayat ni. Sorry lah brader n sister sekelian pasal memang sekarang ketandusan idea nak mengupdate lagi-lagi sekarang aku sedang menjalani internship. So faham-fahamlah yer tahap kerajinan aku ni. Hahaha.

9 May 2011 merupakan hari pertama aku memulakan internship dekat ICMIC Cyberjaya dan mengikut offer letter yang aku terima aku akan bertugas sebgai Ic design. Oklah, straight to the point, bkan purely aku buat kerja mendesign ni, tapi ia lebih kepada training untuk aku ke arah menjadi seorang IC Designer. Hurm, mungkin sebahagian dari korang tak tahu apa yang aku katakan..IC??hah??xkan kau yg kena buat semua IC rakyat malaysia ni???hehehe.. Bkan IC yang 2 lah…IC yang aku katakan ni ialah integrated circuit atau korang bolehlah google sendiri erk…pasal payah aku nak terangkan kalau korang bukan base of engineering or electronic..

12052011436

Minggu pertama bagi aku oklah. Aku dapat assignment, hah???assignment??yer…assignment, korang ingat study je ke ada assignment? Intern pon ada gak assignment yang korang kena buat, tapi itu semua korang akan rasainya dekat ICMIC jelah. hahaha. Kira first week semua berjalan dengan lancarnyalah… Dapat ramai kawan baru…eh..mcam masuk sekolah plak erk..hehehe…yer, kawan2 baru semua best2. mcam2 perangai ada, tapi nasib baiklah yang sebilik dengan aku semua ok2 belaka (sambil tangan ke dada…)gurau je wei…

Oklah..aku xtau nak cerita apa lgi….semuanya ok jer kot..

Salam…

2 comments:

pamie said...

awak ni canggih lah....
sentiasa update....

Syaidahtul Aziz said...

ok, looking forward utk buat intern kat tmpt ni juga

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons