Monday, 21 March 2011

.::Sehari Di Melaka::.

Assalamualaikum…

Hai kalian semua…sihat?ok lah, strait to the point aku nk share gambar2 yg aku selongkar dri dalam lappy aku ni jer.. Gambar2 tersebut merupakan gambar2 aku dan kawan-kawan berjalan-jalan di melaka. Antara tempat yang kami lawati ZOO Melaka dan Bandar Hilir. Aku pon tak sure sama ada aku da update pasal story ni atau pon tidak.hehehe. Rasanya belum lagi.

Apa yer yang menarik di Melaka??? Hurm???banyak kot.. Melaka ada Eye Of Malaysia (tempat len xde kat malaysia nie), Eye of Melaka, Menara Taming Sari (xpenah kesampaian nak nek), beca (pernah naik sekali), Kg Portugis, KG Morten (memang famous), Bukit A-Famosa n macam2 lagi lah. Lagi 1, Melaka juga telah diiktiraf oleh dunia sebagai Tapak Warisan Dunia diatas sejarah2 agung tanah melayu yang terlukis sejak zaman dahulu lagi. MayB kepada sesiapa yang belum pernah sampai ke Melaka, boleh lah bercuti disana bersama family ke, kawan2 ke atau dengan sesapa yang korang nak lah..dengan drebar teksi yang bawak korang kesana pon ok gak dripada korang g sesorang kan..hahaha

So, kalau korang nak mengetahui tempat2 menarik dan wajib dilawati if korang ke negeri Hang Tuah, bolehlah tanye En Google jer, pasal korang boleh dapat segala jawapan disana. Korang tengok jelah gambar2 aku n kawan2 semasa ke sana. Kitorang g ZOO Melaka jumpe sedara mara Darwin n macam2 lagilah..hahaha.

P1000161


hikayat nawza


P1000168

keluang-animal berehat (besar giler bapak!!!)


P1000176 
Pak seladang yg x active langsung…pemalas btoi…
P1000183
Mr & Mrs Giraffe…berdating sakan wlaupon line x clear….
P1000199
Tiger Star yg tak senang duduk….
P1000202

P1000209
P1000213

muke badjet je sume…padahal kepanasan dok bawah terik mentari…
P1000215

Duta Malayan Tiger…


P1000222

macam patung plak burung nieh!!!


P1000237

Gajah yg tetibe menggiler..selambe jer angkat batu besor pastu campak kat org..seb bek ade gap antara kandang die ngan org ramai..


P1000241

Albino….


P1000245


P1000251


P1000260

Penat berjalan, rehat sebentar besama ribena…class kau!!!


P1000276


P1000284

Kakak tue di belakang…memekak xrenti2..


P1000303


P1000311


P1000324 


Perhhh!!!! Bepuloh Gambar aku upload…hahaha..Jenuh korang nak tngok semuakan??hahaha. Ala…tengok je pon, bukan suruh korang kira berapa gambar yang ada..hahaha

Salam wbt…

p/s: I’Allah study week ni aku n member2 U aku akan ke Melaka untuk berjalan-jalan kesana…yawww!!!!

4 comments:

zulaikha said...

waaaaahhh... teringat memori gi zoo melaka dengan ex-practikum mate. best!


btw, bila exam?

Nawza said...

@zulaikha matrik wat rombongan g zoo ke??haha..ngan zman sek rendah je wat lawatan ke zoo nie..hehe

start exam 25hb 4..huhu. 9hb start LI plak.. zu cane plak??

Schajar McFlurry said...

best nyer jalan2... lame tak pegi z0o....

=)

Nawza said...

@Schajar McFlurry: haha..perjalanan kamu lg best, smpai ke negara soviet nun...bile lah nk ikut jejak langkah kamu...hahaha

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons