Wednesday, 6 October 2010

.::Recover The Glitterati Status Of The Nuffnang::.

Salam wbt.

Selama nie di dalam nuff account Nawza sentiasa berada dalam status non-exclusive member. Sebagai seorang yang masih mentah dalam berbloging nie, Nawza ingatkan status itu akan berubah secara sendirinya nanti. Tapi, tunggu punya tunggu tidak juga dapat status glitterati itu. Sehingga lah Nawza terbaca Tweeter dripada Zulaikha yang mana beliau pon telah menghadapi masalah yang sama. Dan masalah itu telah pon berjaya diselesaikan.

Jadi, dengan tidak membuang masa Nawza terus bertanya dengan Misz Zu mengenai pekara ini.. Huh, Tq kepada beliau setelah panjang lebar menerangkan cara2 yang perlu Nawza lakukan untuk mendapatkan semula status 2...

Antara cara2 yang Nawza ikut ialah...
1) Remove segala advs selain daripada Nuffnang punya link.
-Selain Nuff, Nawza ada juga join adv lain seperti manggaAdv, tapi nmpaknya kurang berkesan adv itu..So Nawza remove sahaja segala link2 mengenai manggaAdv 2 pasal Nawza lebih sayangkan Nuff NAwza ini..


Selamat tinggal manggaAd..

2)Membuat aduan terus kepada pihak Nuff melalui ticket2 yang disediakan..
-Huh, yang nie memang berat sikit la Nawza buat.. Mis Zu terpaksa ajarkan 1 persatu bagaimana nak buat ticket 2..hahaha..(*sekali lagi mintak maaf kpada Miss Zu diatas pertanyaan yang mcam lahir dripada bdak sek rendah 2)hehehe. Tapi before Nawza submit, Nawza pastikan segala Adv selain daripada Nuff telah deremove siap2.

Malam tadi dalam pukol 12.00mlm NAwza send kepda Nuff,tngah ari nie bila Nawza balik dri kuliah cek email Nuff da reply balik da. Dan pihak Nuff pown menyatakan sebab status Nawza itu kerana terdapat link mangga Advs..huhuhu..tepat jangkaan Nawza..tapi Nawza da buang dah...Dan feedback drpda Nuff seperti pic dibawah..


Surat cinta Nawza kpda Nuff berbalas dalam masa kurang 12 jam..(*tq kepada Mr Robb Chew pasal reply surat nie dengan seawal2 nya..hahaha)

Dan..setelah pihak Nuff pown berpuas hati kepada blog Nawza dimana tiada lagi Adv2 selain dripada Nuff Adv,maka dengan itu......


Yesz...Pihak Nuff telah kembalikan semula status Glitterati itu semula...

Sekarang baru Nawza tahu bahawasanya, pihak Nuff nie tidak suka bermadu orang nya..tidak mahu kasih sayang yg diberikan oleh bloger sekalian dibahagikan kepada2 pihak2 Adv yang laen...hahaha..Nampaknya sekarang Nuff da x mengajuk da dengan Nawza, dia da kembalikan semula apa yang NAwza mahukan...hehehe..

Ucapan Terima sangat2 kepada sifu Nawza dalam berblog nie iaitu tidak laen dan tidak bukan Miss Zulaikha diatas tunjuk ajar yg telah diberikan kepada Nawza..Tq yer..

Ok...Harap bertemu lagi dio Entry akan datang..
bye..

Salam wbt...
2 comments:

zulaikha said...

sama2...

p/s: terima kasih je? hehe.. blanje2 la sikit.. hahaha...

Nawza said...

@zu..boleh..tpi mcam slalu Nawza kate la..kene dtg UPM dulu..hahaha

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons