Sunday, 29 August 2010

.::Hikayat Of The Photos::.


Assalamualaikum wbt...

N3 kali ini Nawza mahu berbicara dengan gambar... Dengan Gambar boleh menceritakan 1001 penceritaan...wah....betul ka??? jom kita lihat di bawah...



Ini semasa di dalam lab Multimedia, software yg digunakan ialah MATLAB..ade sesape tahu??haha..Dan Nawza tidak ada pengalaman sebenarnya menggunakan software ini, kira sem 5 baru start menggunakannya... Lab Nawza nie ada 10 org student jer, ramai yg masuk group laen...so Xde la semak sngat pemikiran. hahaha.. Tapi kadang2 tast yg diberi 2 payah gak la nak disiapkan..jadi beginilah jadinye bile da bosan kat Lab tersebut.(sila rujuk pic dibawah)
:
:

Peace!!!rehat kejap jer, pastu sambung balik...


Gambar dibawah pula merupkan suasana kat lecture Nawza bila Lecturer x sampai lagi...hahaha..mcam2 ragam..
;
;
;
;
;

Nah, amek kau..sempat lagi 2 maen kad..ntah kad ape pown NAwza xtau, x matang btol apek2 nie...tpi dorg ramai yg baek2 n pandai gak(mcam kad digimon pown ada)


Peace sekali lagi dri Nawza. (memang Nawza seorg yg cintakan keamanan)hahaha

Tapi, perngai diatas nie x melambangkan keseluruhan student2 dalam kelas NAwza 2..cube lihat gambar di bawah pulak....
:
:
:
Tara!!!

Tengok, di sebelah side yg laen, kan ramai yg tngah study 2..haha..Xtually Nawza pon dok sebelah sinie, smase nak capture pic bru ke sebelah 1 lgi..(cubaan menipu di sinie...caye x???hahaha).Tapi ade gak yg tngah bersembang 0...hahaha.

Gambar dibawah pula tempat Sale Raya yang NAwza pergi di Putrajaya baru2 nie..Boleh cek N3 b4 nie yer kalau nak tahu lebih lanjut..

Nah ambil, sekali die pasang khemah gergasi.


Pandngan dripada Seberang jalan, bersebelahan dengan bazar Ramadhan...

Nie pula gambar di Bazar Ramadhan Putrajaya.


Dan dibawah nie pulak gambar dimana tempat Nawza dan beberapa kosmate Nawza yang laen berbuka puasa semlam...hahaha..


yeh.ini die papan lampu2 kat depan restoran 2...(best wok mkn ikan bakar)


Tempat pembayaran, perut kenyang poket berbunyi...hahaha..boleh ke camtu???


Nie antara2 tempat mkn nye.. Kat sini memang sentiasa ramai org lah. So sesapa yang nak berbuka disini, kene booking dahulu yer.(teringat kat brader sorg tdi ngan bini die kot, x dapat nk order pasal pihak restoran x terima tempahan buat masa itu).huh. Makanan2 dia boleh tahan lah..Tapi NAwza kembong dengan air die tadi..Air tembikai laici..Ntah berapa cawan air Nawza minum tah tadi.hahaha



Dan gambar terakhir sekali ialah benda yang sangat2 berjasa kepada hampir semua warga UPM..Tanpa dia Nawza tidak mungkin dapat membuat blogwalking, bermuka buku (FB), bertwitter,berYM dll..dapat agak x ape die??haha..yer..betul..perkhidmatan WIFI aka USPOT..

Inilah die homepage die..(Motif naktunjuk gambar laptop n speaker Evo 7 Nawza 2???padahal boleh print screen jer..hahaha)

Bila lah limit masa sebnyak 40 jam untuk seminggu tu dihapuskan..(dah bagi betis nak pehe ayam pulak Nawza nie).hahaha..
Nawza nak kongsikan juga sedikit fakta ringkas yang Nawza ambil di MUKA BUKU kolej Nawza mengenai Uspot UPM ni di dalam slot.....

~~~TAHUKAH ANDA?????~~~
"Tahukah anda? UPM merupakan antara Universiti yang Mempunyai Kelajuan Internet Tertinggi iaitu 100mb/s..Akan tetapi tahukah anda juga? active user UPM juga amat tinggi dalam suatu masa iaitu boleh mencapai 9000 orang...jadi kelajuan yang tinggi terpaksa dibahagi sama rata."

hah..laju kan 100mb/s 2, kalau download lagu xsampai 20s pon biasanye.hahaha..plagiat btol..haha

Sekarang tiba masa Nawza berundurkan diri buat kali ke-n kalinya..(n=sila rujuk n3 keberapa).Jumpa lagi di N3 akan datang yer,...

Salam wbt..







7 comments:

zulaikha said...

ni reply utk hikayat2 tersebut. haha.

1) MATLAB? tahu2. Tapi setakat ni xde task lagi. Guna pun baru sekali dua je. HAHAHA.

2. Main kad?? phewwit la. Tu release tension namanya.

3. Terbaik la! Lepas ni boleh la blanje Zu makan ikan bakar kan?? (^_^)v <-ada unsur2 buat muka comel disitu. hahaha.

4. Yang ni paling tak boleh tahan. Haha. saje je kan nak tunjuk speaker dier.

ok. sekian.
fuhh.. penat.
babai.

nawza_terbaek said...

@zulaikha wah, comment tuk semua 2..hahaha.
pasal blanje 2 kene dtg UPM la..hahaha..die available if dtg kat UPM jer..tawaran smpai ptg nie pkoi 8 malam..ok??hahaha

Faizal Tauhir said...

Hidup UPM..!!camne dgn UPSI, zulaikha?haha!
weh, bazar putrajaya mahal n nampak sedap(nampak je sedap).

zulaikha said...

@wan, aiseyh.. lambat baca la pulak.. kalau la baca pukul 12 tadi, sure bukak pose hari ni ade orang blanje. *sigh* stakat gi UPM tak de hal la.. boleh balik umah skali. huhu.

@faizal, Hidup UPSI jugak! UPSI ok.. plus wifi xde limit. suke2!!

nawza_terbaek said...

Faizal: hahaha..kene pandai pilih kedai la..huhuhu..rase harge standart jer..

Zhulaikha: hahaha, so da telambat lakan??erm...xde rezeki la 2..tunggu tawaran taun dpan plak yer...hahaha

zulaikha said...

@wan: xpe.. maybe taun depan ade rezeki.. hahah. eh, sjak bile name zu jadi zHulaikha? huhu..

nawza_terbaek said...

@zulaikha same jer bnyi die...hahaha..

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons