Tuesday, 20 July 2010

.::Kaedah Yg Berkesan, Tq Kepada Semua Yg Berkenaan::.

Salam...

N3 kali nie Nawza ada pekara yang mahu dikongsikan buat semua yg sudi membace hikayat yang Nawza karangkan... Nawza bukan lah bloger yg tegar dan famous seperti bloger2 otai yg laen.. tetapi Nawza sentiasa mencari ilmu drpada rakan bloger yang laen bagaimana ingin menambahkan pengetahuan kita sbagai bloger yg baek...

Dan antara mentor Nawza dalam dunia bloging ialah Zulaikha.. Beliau yang selalu menasihatkan Nawza, dan juga memberi pendapat dan tunjuk ajar untuk Nawza dalam berbloging nie... hahaha...(Tq yer ZU pasal slalu layan wan yg slalu btanye).. Selain 2 Nawza nak sebut gak kawan Nawza yg sorang nie.. Tiap kali jmpe die kat fakulti, die sering panggil Nawza dengan nama "Nawza" sendiri..."Nawza" merupakan nama tinta aka name manje Nawza di dunia cyber...tpi name panggilan adalah tetttt!!!!hehehehe..Insan yg Nawza katakan nie ialah Punggah aka Shaufiq..hahaha.

Setiap kali waktu lapang, Nawza rajin blogwalking, tetapi jarang Nawza update blog sendiri.. kadang2 1mgu skali je Nawza update... tapi bukan bermakna Nawza x bukak yer, just xde idea je nak update... tapi percayalah(Melodi lagu Percayalah ct) Nawza sering melawat blog2 teman2 yang laen, terutamanye sesiapa yg folow Nawza dan yang Nawza folowing...Tapi cume kadang2 je Nawza tinggalkan jejak...kalau coment pown xde linkkan ngan email...

Tapi sejak Nawza terbace blog saudara Aiz (Nawza xpasti n3 yg mane) mngenai coment dan link kan ke email, Nawza tertarik dengan kaedah itu..kerana dengan kaedah itu Nawza akan lebih mngenali dengan rakan2 bloger yang laen apabila kita seling membalas coment itu sendiri.. dan ini terbukti dan selari dengan trafik di blog nawza sendiri.... Trafik Nawza juga ada pertambahan sedikit apabila Nawza menggunakan kaedah yang lebih mesre bloger ini..xde la pertambahan 2 smpai beratus sehari, tapi sebagai bloger yang suam2 kuku nie Nawza berbangge la c8..hehehe...

Dan pic di bawah nie Nawza perasan baru sebentar tadi di page Zulaikha sendiri...
tara!!!!!!!!

Nawza sebenarnye x sangke pulak boleh melepasi atau bahase cantiknye mendahului peserta yang laen dalam pekare ini... hehe..lihat lah... semenjak menggunakan kaedah Aiz, tanpa Nawza sedar, Nawza telah mendahului Aiz dalam top commentator Zulaikha sehingga pukul 12.47 tgah ari 20/7/2010...hahaha..(da kalahkan taukey nie)hehehe...


Dan pic dibawah pulak trafik Nawza untuk mgu lepas...

Lihatlah, ini sebelum Nawza menggunakan teknik Aiz 2... sikit je kan??tapi bagi Nawza selagi ada orang yg bace dan bukak kire oklah..Nawza pown bukan la bloger yg mnghasilkan picisan yang slalunye menarik pown...


Tetapi pic dibawah ini menunjukkan trafik Nawza setelah menggunakan kaedah meng"link"kan email apabila sudah post coment dimana2 blog yang NAwza lawati dan sambil membalas coment2 tu...

Lihatlah, bertambah sedikit kan???hehehe.. Nawza tahu itu tidak la sebnyak mane pown kalau nak dibandingkan dengan otai2 bloger yg laen.. dan otai2 nie boleh mendapatkan pembace unik melebihi 100 org setiap hari...Tapi xpe..Nawza menganggap ini sebagai permulaan dan Nawza berterima kasih dngan semua yg membace Hikayat Nawza ni...

Oklah, stakat nie je n3 untuk kali ini..NAwza nak sambung semula blogwalking lepas nie...
bye2...
Salam wbt...

6 comments:

Miey said...

Baguslah camtu..luah aje bila perlu dan mengikut acuan sendiri...rasanya knowledge nawza lebih kepada teknikal...

zulaikha said...

thanks wan.. terharu~~

tp mood hari ni trus jadi baik lpas bce entry ni.. heheheh...

zulaikha's blog -> http://zulaikhamohdnor.blogspot.com

Ekhwan Ezany said...

hehe...gaban nanti ko ajar aku plak....nie baru nak start berblog nie

nawza_terbaek said...

Zu: xda hal la..bende kecik jer....

ikwan: hahaha..aku pown masih beginner laie la...segan la pulak nak ajak ko...wei, gaban??? dlam dunia tinta nie call me Nawza...hahaha

hans said...

jgn amik kisah sangat pasal view brapa orang nih
janji ada orang baca dan kita ikhlas menaip kan
teruskan berblogging yer

hobing jang hobin

p/s : Review Film : Inception Memang Terbaik! Aku Sangat Teruju! Kreatif!

Shidi Shah said...

weh linkkan blog ak kat blog ko...
guna link ni
http://prince-aeros.blogspot.com/feeds/posts/default

.::shidi::.

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons