Wednesday, 14 July 2010

.:: Apa Sudah Jadi Dengan Helang Lebuh Raya PDRM::.

Salam...

Hari nie Nawza ade buat fbwalking, mcam blogwalking la...hahaha... Ada pic yg mnarik terdapat pada wall photo member fb Nawza dan membuatkan Nawza berminat tuk buat n3 pasal nie... hahaha...
Nah, tatap lah kereta EVO 10 PDRM dibawah ini...

PDRM Helang Evo

Pic semasa pelancaran evo10 milik PDRM.
PDRM Helang Evo

kereta kebanggaan polis Malaysia....

Dan sekarang apa sudah jadi dengan harta PDRM nie??? xcident nie berlaku berhampiran UPM gak baru2 nie.. xsure la masuk paper o x...hahaha.

lokasi: susur ke UPM( lebuh putrajaya-kajang)

aduih... agaknye sapa yg salah nie?? msti faktor cuaca akan dijadikan punca... Tapi bukan polis2 nie sudah sedia maklum ke mcam mane nak memandu dalam keadaan cuaca buruk... Tapi ramai kawan2 Nawza cakap, polis2 yg bawak kete evo nie poyo nak mampos bile kat highway (kwn ckap yer..bkan Nawza..hehehehe)..hahaha...

Tpi Nawza pown x pasti akan pekara itu, dan Nawza pown ada sekali beselisih dengan kereta nie di atas highway..fuhh...memang gempak r jugak nmpak gaye nyer..tpi ade 1 je masalah yg Nawza nmpak kat c2..si pak drebar nye pulak bawak laju nak mampos, padahal bukan dalam situasi mengejar penjenayah..huh, bkan ke polis harus mematuhi had laju jalan raye ke if tiada apa2 kepentingan disitu???( sila betulkan if Nawza tersilap)
Masa Nawza amek lesen dulu pon, mase kursus 6 jam 2 ada gak cikgu kata pasal bende nie, sume org wajib mematuhi had laju jalan raya termasuk penguat kuasa (etc:ambulan, keta polis, keta bomba) melaen kan penguatkuasa nie mempunyai kecemasan dll... If mereka melanggar undang2 nie menunjukkan mereka telah melakukan salah guna kuasa disitu..Itu yang dipelajari Nawza di kursus memandu dulu2...hahaha...

So, disinie Nawza bukan lah nk mnyalahkan sesape yer dan Nawza pown tau segala yg berlaku 2 msti ada sebabnye, dan mungkin pihak polis tersebut mempinyai alasan tersendiri( mungkin nk elak lembu melintas ke, almaklumlah UPM nie kan ada bnyak ladang, n lembu2 pown bnyak kat situ...hahahaaha...ini just pendapat NAwza jer n anda boleh ignored je bnde nie ataupon sila betulkan if Nawza tersilap...


ok..stakat nie jer N3 kali nie yer....



4 comments:

zulaikha said...

sy xamik lesen lagi.. tp sy tau la kalau drive kite kne patuhi had laju...

nawza_terbaek said...

hahaha..bgus bakal cikgu nie...hahaha... t didik anak murid 2 bebaek yer...hahahaha

zulaikha said...

insyaAllah...

KaiZeN SHiNoBi said...

wahahahahahahahha....

gile ganaz der.... nih dah tentu bawak laju.. kalau bawak cermat, xdenye terbabas sensorang, walau hujan lebat pown~

sayang siot~ evo tuh! hehe boleh beli 2 kete polis waja! ngehahahaha

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons