Sunday, 20 June 2010

.:: Facebook Hacking || Wakenabeb ::.

Salam…

N3 kali nie NAwza nak berkongsi cerita mengenai hacking yang semakin berleluasa di dunia cyber muktahir ini… member2 Nawza pown ramai facebook mereka yang di hacking ataupon erti lainnya diceroboh… Ada yang terpaksa menutup akaun apabila virus sudah menguasai akaun FB masing2. Virus2 ini akan menghantar coment2 n post2 kepada rakan2 tanpa disedari pemilik akaun tersebut..Pekara ini juga berlaku di Friendster juga dimana gambar2 lucah dihantar kepada member2 dan juga tidak disedari pemilik akaun penghantar tersebut…

Untuk mengelakkan sebarang pencerobohan di akaun masing2, Nawza menasihatkan para pembaca sekalian tidak memberitahu ID password anda masing2 kepada orang lain dan pastikan anda “log out” akaun tersebut setelah digunakan bagi mengelakkan FB atau Fs anda drpada di”hack” oleh anasir2 yang mungkin sengaja atau sengaja disengajak (same ke due2 meaning nie??)hahahaha..

Antara contoh2 pencerobohan yang berlaku berada disekitar Nawza, apabila terdapat FB2 member2 yg telah di”hacking “ oleh member2 sendiri...hahaha.. Post2 yang dilakukan ini agak menarik minat ramai orang untuk member comment… So Nawza akan tunjukkan antara contoh2 hacking yang berjaya dilakukan dan kebiasaan lokasi hacking ini dilakukan di Lab Robocon UPM apabila terdapat ahli yang terlupa meng log out kan akaun nyer…

Ini hanep punye akaun...agak melucah postnyer..

Ini pulak dimiliki Cibon dengan postnyer yang agak menjengkilkan..tpi xpe bon, ramai wanita2 yang tertarik ngan postnie...ko kene berterima kasih kepada sesiapa yang hack ko punyer FB pasal ia menambahkan aliran traffik di FB ko...hahahaha

Ini pulak milik Din dengan postnyer yang ala2 manja..post nie sehari sebelum pihak akhbar harian metro datang untuk membuat temuramah c8 kat lab Robocon UPM..xsia2 din nmpaknye kecomelan ko 2, pasal masuk paper gak akhirnye yer...hahaha

Ini pulak milik paan, dan postnye pulak mengenai skandalnye ngan pak cik aka Nizam....hahaha...ayat2 yang sungguh puitis yer..msti membuatkan hati setiap lelaki tergoda...hahahaha

Dan sekali lagi paan telah dihacking dengan post yang agak menjengkilkan, tetapi sama macam cibon juga dimana post begini lebih disukai pihak2 wanita..Kita boleh lihat para peng"coment" di bawahnyer...

Dan yang ini milik Tokai dengan post yang hampir sama juga dengan cibon dan paan seperti sebelum ini...

Dan akhir sekali....mangsa yang berjaya dihacking di lab robocon kerana terlupa meng log out akaunnye setelah menggunakan komputer di lab robocon tersebut...dan mangsanya ialah...

||

||

||

||

||

||

\ /

v

NAWZA!!!

Adeh...rupanya Nawza pown termasuk juga kedalam perangkap ini..haish..rupanya bnde2 seperti ini tidak mengenal insan... Orang seperti Nawza yang selalu berbuat baek ngan orang laen pown kene juga(rasa macam masuk Troli Mydin lepastu tolak sendiri plak)...hahaha..peduli apekan nak cakap ape..N3 Nawza...huhuhu..Dan dibawah ini merupan post tersebut...

Inilah post tersebut..dan sekali lagi pak cik aka nizam dikaitkan disini..kire pak ciknie agak popular la di lab robocon nie..

Dan ada juga khabar angin menyatakan terdapat 3 insan di dalam lab robocon tersebut yang berebut untuk mencuri hati pak cik..hahaha..dan org2 tersebut ialah Anep, Tokai dan juga Paan…hahaha..

Setakat ini sjalah N3 Nawza kali ini…Dan nasihat Nawza kepada hacker2 yg bermaharaja lela kat lab robocon 2, sila lah berfikiran kreatif untk membuat posting di akaun mangsa…aseb2 pasal “comel” n “pak cik”…mcam2 da kekuranagn idea…hahahaha..boleh plak camtu kennn!!!!hehehe..

K..bye2…Tunggu N3 akan dtang yg lebih menarik dan panas…………………………..

Salam Wbt….

9 comments:

Akmal Baharuddin said...

haha.sengal la.sume na ngaku comel!

nawza_terbaek said...

hahaha...nak buat cane, da si hacker 2 da ketandusan idea...hahaha..comel pown ok...hahahaha

noor afzan said...

ceh..yang firdt tu bahaya..
lain2 tu takat comel takdehal..
haha~

Cik Nass said...

memang comel pon.ekekeke.

mohamad fahmi said...

shomel semuanye...

NuFa said...

ahaha.. tringat masa buat kat ex dulu... padan muka dia kena.. hahhaaa.. puas hatiii..

nawza_terbaek said...

noor: hahaha..y 2 mang pemilik akaun tepakse beserah jelah...hahaha...naseb badan..

CikNass: ahakz..time kasih..tpi yang mne 1???kompom2 Nawza an??hahaha

Fahmi: Tq sekali lgi..ko pon shomel gak...

NuFa: owh...anda pown termasuk jugak dlam kategori hacker erk??x bek...jgn amalkan slalu...kadang2 boleh...hahahaha

Kiddo. said...

hahaha ! kesian. sume nak comel kann.

zulaikha said...

saya comel!! <-nak join jugak boleh?? hehhe..


zulaikha's blog:
.::ZULAIKHA::.

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons