Saturday, 8 June 2013

Imbuhan Untuk Diri Sendiri

Assalammualaikum wbt…

Sebelum aku bercerita panjang lebar, nak mintak korang semua try berfikir sejenak apakah kebiasaan yang korang berikan imbuhan pada diri sendiri tidak kiralah dalam pelbagai aspek skalipun. Contohnya, selepas bekerja ataupun melaksanakan sesuatu task yang memerlukan kita berusaha lebih…Ok..kalau dah fikir, korang simpanje dalam kepala tapi kalau rase2 memori dalam kepala dah nak penuh, silalah transfer diruang comment dibawah.

Oklah, ini cerita aku. Ape imbuhan yang aku berikan kepada diri ini selepas melalui jerit perit bekerja seharian.(*macamlah perit sangat).Serius….kadang2 aku menjerit dalam hati je..hahaha. Kadang-kadang Ok je kerja di SDIEM tu, tapi kadang2 kalau datang stress die, xpayah cakap…. Aku amek cuti je kalau stress sngat hari sebelum..Ok.. aku tak nak meroyan pasal stress di tempat kerja, tapi just nak cerita apa yang aku biasa buat untuk diri ini.

Lima hari seminggu bekerja, dari isnin sampai jumaat. Tapi kebiasaannya sabtu atau ahad mesti “kene” masuk. Tapi yang penting akan ada satu hari aku kene cuti. So ceritanya, pada hari-hari cuti inilah aku memberi imbuhan kepada diri ini untuk release tension…Apa yang aku buat???

*************************************************

1. MAKAN…

  • Aku akan pergi makan ape-ape sahaja yang terlintas di fikiran. Aku akan cuba dapatkan seboleh yang mungkin. Tak kiralah nasi arab ke, nasi ayam penyet, coolblog *eh makanan ke ni??, iceroom mahupun makanan fast food…
  • Kalau harga mahal pon aku bedal je..alah, apa salahnye kalau sesekali tuk menggembirakan diri.

imageimageimageimageimageimage

imageimage

imageimage

20130526_200508

*ape macam gambar last???boleh jadi calon menantu??lalalala 

2. MENGHIBURKAN DIRI

Biasanya activity untuk hiburan yang kadang-kadang aku buat untuk menggembirakan diri ni seperti:

  • Berkaraoke (Walaupun tahu suara tak berapa nak sedap)

image

*Tengah meninjau2 website Astro..dengarnye AF nak diadakan semula…PUIIIIII!!!!!!

3. MEMBELI BELAH (Apa je yang terlintas dalam kepala)

imageimage

imageimage

*Gambar kedua nak tunjuk topi baru… Dan sekarang tengah bercita-cita nak beli vroom, vroommmm…

Oklah… Ini je yang dapat aku kongsikan.. Sebenarnya aku rasa tajuk yang sesuai untuk entry ini ialah cara-cara nak perabiskan duet dengan gembiranya. Hahaha.

ok chow…

Salam wbt….

p/s: Now looking for new target 4 my life… To find someone at somewhere..or something….vroommmm…vrooommmm. ThePowerOfDreams.

2 comments:

nik arif said...

salam bro..

eh nak tanye sikit lar..ko kat smsg electronic display tu dept mane ? bhgian ape ?

leh cite sikit x ?
haha..tgh usyaar smsg ni kerja dkt rumah, dengar2 macam teruk sgt sane..

niqkers[@]yahoo.com

ok thnaks

Nawza said...

aku dekat samsung energy..sdi.. boleh tahan gak sakit kerja sini...tapi biasa orang kata, kalau berjaya tahan di samsung 1 2 tahun, bila kerja ditempat lain kita akan lebih mudah....

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons